Home
DETACHERING, INTERIM MANAGEMENT, WERVING EN SELECTIE, EXECUTIVE SEARCH EN HR-SERVICES VOOR PROFESSIONALS IN COMMERCIEEL MANAGEMENT, MARKETING, COMMUNICATIE EN SALES
Snel zoeken
Zoeken in hele website

Ik zeg de krant op en begin een nieuw land!

Eind vorig jaar schreef ik hier een stukje waarin ik mijn gruwen uitte over het feit dat de media al jaren in het teken staan van negatieve berichtgeving over de crisis en dat we, als we zo doorgaan, elkaar lekker “self fulfilling” verder de put in praten. Ik had uiteraard niet de illusie dat er door dit stukje ook maar iets zou veranderen, sterker nog: het tegendeel blijkt waar, want de berichten over malaise en excessen nemen alleen maar toe. Ondanks verwoede pogingen is het dan ook best lastig om een positieve mindset te behouden, zeker als je de afgelopen weken leest en hoort dat het anno 2012 blijkbaar te verdedigen is dat ’n beetje CEO in Nederland zo’n 100 keer modaal verdient, dat de koning van Spanje - nota bene erelid van het WWF - het nou eenmaal geinig vindt om olifanten af te knallen, dat naast bedrijven nu ook hele (Grieken)landen failliet kunnen gaan en dat we het Alex & Max - ondanks de crisis - natuurlijk moeten gunnen dat ze daar voor 4,5 miljoen een leuk vakantiehuisje op de kop hebben weten te tikken.

Niet zeuren jongens, moet kunnen….

Al enige tijd ben ik van plan om m’n kranten op te zeggen en om gelijkgestemden te zoeken die met mij een nieuw land willen beginnen. Mag ook een zonnig eilandje zijn, natuurlijk. Laten we eens beginnen met een honderdtal m/v’s, uiteraard geselecteerd op gelijkgestemdheid en vooral op toegevoegde waarde. Ik heb het al aardig op papier, alleen ‘n locatie en wat financiers ontbreken nog (heb nl. genoeg ideeën, alleen geen euro’s). Inmiddels heb ik een flinke lijst beroepen, competenties & nationaliteiten geformuleerd die hartstikke handig zouden zijn om een nieuw land op te tuigen: generieke dokter uit China, timmerman uit Polen, schaapsherder uit Australië, graanverbouwer uit Nebraska, windmolenexpert uit Flevoland, wijnboer uit Bordeaux (want ‘t wordt reuze gezellig daar!). We hebben geen banken nodig (we ruilen gewoon tijd, inspanning en kennis), geen kranten en geen “social media” want -wellicht even wennen voor sommigen- we praten daar gewoon ouderwets ‘live’ met elkaar!
 
Naam (werktitel) heb ik al: Land van Noach. Wie doet (en gaat) mee??

Jan Marijne