Home
DETACHERING, INTERIM MANAGEMENT, WERVING EN SELECTIE, EXECUTIVE SEARCH EN HR-SERVICES VOOR PROFESSIONALS IN COMMERCIEEL MANAGEMENT, MARKETING, COMMUNICATIE EN SALES
Snel zoeken
Zoeken in hele website

Communicatie Assessment

Met het unieke Communicatie Assessment (vanaf 2003 ontwikkeld) is het mogelijk om te toetsen op welk niveau communicatieprofessionals functioneren volgens de door Logeion opgestelde beroepsprofielen. Door zowel naar vakinhoudelijke kennis en vaardigheden als naar persoonlijkheid en daaraan gerelateerde competenties te kijken, wordt een objectief en compleet beeld gegeven van communicatieprofessionals op alle niveaus. Zie voor meer informatie: www.communicatieassessment.nl
 
Het Communicatie Assessment is maatwerk en bestaat uit drie onderdelen: 
  • Vakinhoudelijke deskundigheid: wordt gemeten door een kennisexpert aan de hand van een vakinhoudelijk interview, casuïstiek, bespreking van eigen werk en rollenspelen.
  • Persoonlijke competenties: worden gemeten door een consultant van Projactive HR-Services aan de hand van verschillende vragenlijsten, tests, rollenspelen en een diepte-interview. De competenties die hiermee gemeten worden, variëren afhankelijk van het functieniveau en de functie-eisen.
  • Rapportage: de bevindingen worden aan het einde van de dag met de kandidaat besproken en vervolgens in een uitgebreid rapport vastgelegd. Het rapport bestaat uit een omschrijving van de vakinhoudelijke en de persoonlijke competenties van de kandidaat en wordt afgesloten met een helder en concreet advies dat door de consultants gezamenlijk is opgesteld.
Het Communicatie Assessment kan voor diverse doeleinden worden ingezet, zoals bijvoorbeeld de selectie van nieuwe medewerkers, het bepalen van het potentieel, het ontwikkelen van een individu of afdeling (nulmeting) of bij de reorganisatie van een afdeling.

USP's

  • Het assessment is modulair opgebouwd zodat het mogelijk is om echt maatwerk te leveren.
  • De uitvoering van het assessment wordt gedaan door ervaren, gecertificeerde senior consultants.
  • De rapportage wordt door de consultant persoonlijk geschreven, dus niet automatisch gegenereerd.
  • Uitgebreide rapportage voor de kandidaat is binnen 5 werkdagen beschikbaar.
  • Projactive HR-Services werkt volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen.   

Quote van een geassesste kandidaat:

"De consultant heeft mij tijdens het Communicatie Assessment op een prettige manier begeleid. Haar uitleg van het programma en de verschillende opdrachten is helder. In de gesprekken is zij open en vriendelijk, maar geeft ook goed inzicht in je persoonlijke eigenschappen, je sterke punten en je uitdagingen."
Joris van den Ring, Projectcoördinator communicatie STER