Home
DETACHERING, INTERIM MANAGEMENT, WERVING EN SELECTIE, EXECUTIVE SEARCH EN HR-SERVICES VOOR PROFESSIONALS IN COMMERCIEEL MANAGEMENT, MARKETING, COMMUNICATIE EN SALES
Snel zoeken
Zoeken in hele website

Marketing Assessment

In 2010 is Projactive een samenwerking aangegaan met NIMA voor de ontwikkeling en uitvoering van het Marketing Assessment. Door middel van dit assessment is het mogelijk om marketingprofessionals inhoudelijk te toetsen op de niveaus NIMA Marketing-A, -B en -C, alsmede het beoordelen van SMP (Senior Marketing Professional) en EMP (Expert Marketing Professional) kandidaten. Met het Marketing Assessment is Projactive HR-Services bij uitstek in staat om een objectief en compleet beeld te geven van de kandidaat door zowel naar vakinhoudelijke kennis en vaardigheden als naar persoonlijkheid en daaraan gerelateerde competenties te kijken.
 
Het Marketing Assessment is maatwerk en bestaat uit drie onderdelen: 
  • Vakinhoudelijke deskundigheid: wordt gemeten door een kennisexpert van NIMA aan de hand van een vakinhoudelijk interview, casuïstiek, bespreking van eigen werk en rollenspelen.
  • Persoonlijke competenties: worden gemeten door een consultant van Projactive HR-Services aan de hand van verschillende vragenlijsten, tests, rollenspelen en een diepte-interview. De competenties die hiermee gemeten worden, variëren afhankelijk van het functieniveau en de functie-eisen.
  • Rapportage: de bevindingen worden aan het einde van de dag met de kandidaat besproken en vervolgens in een uitgebreid rapport vastgelegd. Het rapport bestaat uit een omschrijving van de vakinhoudelijke en de persoonlijke competenties van de kandidaat en wordt afgesloten met een helder en concreet advies dat door de consultants gezamenlijk is opgesteld.
Het Marketing Assessment kan voor diverse doeleinden worden ingezet, zoals bijvoorbeeld de selectie van nieuwe medewerkers, het bepalen van het potentieel, het ontwikkelen van een individu of afdeling (nulmeting) of bij de reorganisatie van een afdeling.
 
USP's
  • Het assessment is modulair opgebouwd zodat het mogelijk is om echt maatwerk te leveren.
  • De uitvoering van het assessment wordt gedaan door ervaren, gecertificeerde senior consultants.
  • De rapportage wordt door de consultant persoonlijk geschreven, dus niet automatisch gegenereerd.
  • Uitgebreide rapportage voor de kandidaat is binnen 5 werkdagen beschikbaar.
  • Projactive HR-Services werkt volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen.  

Quote van een geassesste kandidaat:

Ik vond het fijn dat de consultant grondig toetste of haar bevindingen klopten. Zo kreeg ik de mogelijkheid te nuanceren en ze deed echt de moeite om me goed te leren kennen. Ook het marketinginhoudelijke interview was erg prettig. Door de open sfeer kon ik veel vertellen over mijn ervaringen en toelichten hoe ik het vak zie. Dat vind ik echt een meerwaarde ten opzichte van een algemeen assessment”.
Robin Keeris, Marketing Assessment voor Senior Marketeer Randstad