Home
DETACHERING, INTERIM MANAGEMENT, WERVING EN SELECTIE, EXECUTIVE SEARCH EN HR-SERVICES VOOR PROFESSIONALS IN COMMERCIEEL MANAGEMENT, MARKETING, COMMUNICATIE EN SALES
Snel zoeken
Zoeken in hele website

Sales Assessment

Voor salesprofessionals gelden een aantal factoren die belangrijk zijn voor de effectiviteit van salessituaties. Deze factoren worden door middel van het Sales Assessment door Projactive HR-Services in kaart gebracht. Het betreft:

1) salesgrondslagen: zelfvertrouwen in salesproces, veerkracht, aanpassingsvermogen;
2) salesmotivatoren: geld, concurrentie, uitdaging, waarden, groei, zelfstandigheid;
3) salescyclus: contact leggen, opties creëren, deal sluiten, account management.

Bij het Sales Assessment zijn alle assessmentonderdelen gerelateerd aan het salesproces. Het assessment bestaat uit de volgende drie onderdelen:
  • Vakinhoudelijke deskundigheid: salesgerichte casuïstiek en rollenspelen.
  • Sales competenties: worden gemeten door een consultant van Projactive HR-Services aan de hand van verschillende vragenlijsten, tests, rollenspelen en een diepte-interview. De competenties die hiermee gemeten worden, variëren afhankelijk van het functieniveau en de functie-eisen.
  • Rapportage: de bevindingen worden aan het einde van de dag met de kandidaat besproken en vervolgens in een uitgebreid rapport vastgelegd. Het rapport bestaat uit een omschrijving van de vakinhoudelijke en de persoonlijke competenties van de kandidaat en wordt afgesloten met een helder en concreet advies.
Het Sales Assessment kan voor diverse doeleinden worden ingezet, zoals bijvoorbeeld de selectie van nieuwe medewerkers, het bepalen van het potentieel, het ontwikkelen van een individu of afdeling (nulmeting) of bij de reorganisatie van een afdeling.
 

USP's

  • Het assessment is modulair opgebouwd zodat het mogelijk is om echt maatwerk te leveren.
  • De uitvoering van het assessment wordt gedaan door ervaren, gecertificeerde senior consultants.
  • De rapportage wordt door de consultant persoonlijk geschreven, dus niet automatisch gegenereerd.
  • Uitgebreide rapportage voor de kandidaat is binnen 5 werkdagen beschikbaar.
  • Projactive HR-Services werkt volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen.