Home
DETACHERING, INTERIM MANAGEMENT, WERVING EN SELECTIE, EXECUTIVE SEARCH EN HR-SERVICES VOOR PROFESSIONALS IN COMMERCIEEL MANAGEMENT, MARKETING, COMMUNICATIE EN SALES
Snel zoeken
Zoeken in hele website

Generiek Assessment

Bij het Generiek Assessment bepalen we, samen met de opdrachtgever, welke competenties gemeten moeten worden. Het assessment wordt op basis van het CV, het functieprofiel en de te meten competenties uitgevoerd en geeft inzicht in talenten en ontwikkelpunten van de kandidaat. Tevens geeft het inzicht in hoe de kandidaat het beste aangestuurd kan worden door zijn of haar leidinggevende.
 
We adviseren om onderstaande instrumenten in te zetten om een zo compleet en betrouwbaar mogelijk beeld te krijgen van de competenties van een kandidaat:
 • Capaciteitentest.
 • Motivatievragenlijst.
 • Persoonlijkheidsvragenlijst.
 • Rollenspelen.
 • Diepte-interview.
 • Specifieke opdrachten.
Het Generiek Assessment kan voor diverse doeleinden worden ingezet, zoals bijvoorbeeld de selectie van nieuwe medewerkers, het bepalen van het potentieel, het ontwikkelen van een individu of afdeling (nulmeting) of bij de reorganisatie van een afdeling. 

USP's

 • Het assessment is modulair opgebouwd zodat het mogelijk is om echt maatwerk te leveren.
 • De uitvoering van het assessment wordt gedaan door ervaren, gecertificeerde senior consultants.
 • De rapportage wordt door de consultant persoonlijk geschreven, dus niet automatisch gegenereerd.
 • Uitgebreide rapportage voor de kandidaat is binnen 5 werkdagen beschikbaar.
 • Projactive HR-Services werkt volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut van Psychologen.

Quote van een van onze opdrachtgevers:

"Persoonlijk, challenging, flexibel en kwaliteit zijn de woorden die de samenwerking met Projactive HR-Services typeren; het contact verloopt prettig en er wordt tijd en aandacht besteed aan wat ik, als opdrachtgever, nou echt zoek en wil. De flexibiliteit zit in het snel schakelen qua planning en feedback na het assessment. De persoonlijke terugkoppeling van de resultaten aan mij als opdrachtgever is gedegen en uitgebreid en levert mij echt wat op."
Remco van Zanten, Senior manager business development, Bol.com

Quote van een geassesste kandidaat:

"Ik kwam bij Projactive voor een Selectie Assessment en dan verwacht je dat zo'n dag zorgvuldig en goed gebeurt. Dat er oprecht aandacht voor je is. En dat is er. In de gesprekken wordt duidelijk dat ze je CV al goed kennen. Het rollenspel met acteur werd geobserveerd maar ik voelde me niet op mijn neus gekeken. En het afsluitende diepteinterview was bijna een coachingsgesprek. Ook al is het een Selectie Assessment, het was dus hoe dan ook nuttig. En de baan bij Bol.com? Een geweldig leuk bedrijf om voor te werken."
Mels Kroon, Projectmanager, Bol.com